Turističke posjete Romaniji i Trebeviću povećavaju se zahvaljujući novim sadržajima, koji će se od proljeća dodatno obogatiti, jer će posjetiocima biti omogućeno panoramsko posmatranje iz balona, rekao je direktor Turističke organizacije “Јahorina” iz Istočnog Sarajeva Igor Tošić.

Tošić je napomenuo da će ova godina u oblasti turizma ostati rekordna za Istočno Sarajevo, iako će se pamtiti kao godina u kojoj se manje putovalo.

– Na Јahorini su opet oboreni svi rekordi. Ljeto nikada nije bilo posjećenije i samo u jednom danu bilo je 5. 000 vožnji alpin kosterom, a to je samo jedan sadržaj. Novi sadržaji poput teretane na otvorenom, igraonica za djecu i vještačka alpinistička stijena, koje smo počeli raditi na lokalitetu Brus na Trebeviću, sigurno će dovesti nove turiste – naglasio je Tošić.

Prema njegovim riječima, najviše pažnje izazvala je najava da će od proljeća turistima biti omogućeno panoramsko razgledanje iz balona.

Podsjetio je da su u okviru projekta prije dvije sedmice na području Crvenih stijena na Romaniji postavili novi turistički sadržaj – Via ferata “Sokolov put”, koji je postao poželjna atrakcija i okupio brojne ljubitelje adrenalinskog turizma.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂