Uz poštivanje epidemioloških mjera, ovogodišnja, treća, ulična utrka „Vogošća 5K“ u organizaciji Javne ustanove „Kulturno sportski centar Vogošća“ održat će se u subotu.

Prema riječima Harisa Fazlića, člana organizacionog odbora, utrka ima za cilj da na jednom mjestu okupi sportiste, trkače, atletičare, rekreativce te da se na taj način promoviše kultura zdravog življenja.

– U odnosu na prethodne godine ovogodišnje izdanje utrke nešto je drugačije – kaže Haris Fazlić.

Planirano je da se utrka po prvi put održi u noćnom terminu, a zbog provođenja mjera vezanih za suzbijanje pandemije kornavirusa otkazano je mnoštvo pratećih sadržaja koje bi upotpunile ovaj istinski spektakl. Oko 450 trkača se prijavilo.

– Morali smo ograničiti broj učesnika na svega 120, sa sam start utrke bit će u grupama kako bi ispoštovali sve higijensko epidemiološke mjere. Dužina staze je pet kilometara. Trčat će se dva kruga od po 2,5 kilometra. Start je ispred Upravne zgrade Javne ustanove Kulturno sportski centar “Jasmin Isanović Žuti”, odakle se trči prema Omladinskoj ulici gdje se, ispred bivše internacionalne škole „QSI“ pravi okret. Potom se trči u ulicu Izeta Delića iz kojeg se vraća prema Jošaničkoj ulici. Iz nje se nastavlja u Igmansku ulicu da bi se potom ponovo ušlo u Jošaničku ulicu, a krug se završava na mjestu odakle je utrka i krenula. Po troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji bit će nagrađeno – kazao je Fazlić.

Zbog održavanja utrke u subotu, 12. septembra, doći će do obustave saobraćaja u centralnom dijelu Vogošće u vremenu od 18:30 do 21:30 sati u sljedećim ulicama: Jošanička ulica, Omladinska ulica (do vrtića, odnosno bivše Međunarodne škole QSI), ulica Izeta Delića (krak ulice do Džamije), Akifa ef. Biserovića, Igmanska ulica (uz prugu) i Braće Kršo (od semafora do uključenja u Jošaničku ulicu).

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂