Sarajlija M. Z. kojeg je više roditelja iz njegovog komšiluka prijavilo za bludne radnje nad djevojčicama iz naselja u kojem stanuje, uhapšen je prekjučer i predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

On se sumnjiči za krivično djelo bludne radnje u sticaju. Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je predložilo pritvor Općinskom sudu u Sarajevu zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

– Tužilaštvo KS u navedenom predmetu intenzivno poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti – kažu iz Tužilaštva KS.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo krajem prošlog mjeseca prijavljeno da je sedmero djece iz istog naselja bilo žrtva seksualnog uznemiravanja i od M. Z..

Prva žrtva bila je 10-godišnja djevojčica. Ona je, prema prijavi roditelja, 25. juna izašla iz kuće da se igra. Kada se vratila, bila je uznemirena i roditeljima ispričala da ju je komšija dirao po intimnim dijelovima tijela. Otac je otišao u policiju i sve prijavio.

Ubrzo nakon toga roditelji još šestoro djece iz istog naselja prijavili su da je i njihovu djecu seksualno uznemiravala ista osoba.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂