Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko i policijski komesar Nusret Selimović MUP-a KS danas su primili policijske službenike Četvrte PU Nermina Dokaru i Muamera Hurić.

Povod prijemu je bila jučerašnja intervencija policijskih službenika u stanu na Alipašinom Polju,  kada je policijski službenik Dokara Nermin, uz asistenciju kolege Hurića, na petom spratu zgrade preko balkona prešao iz jednog u drugi stan i pružio pomoć djevojčici koja je određeno vrijeme, bez nadzora, boravila sama u stanu, te je plačem i pozivima upomoć skrenula pažnju građana koji su o tome obavijestili policiju.

Ministar Jusko i policijski komesar Selimović  izrazili su zahvalnost i uputili čestitke policijskim službenicima na iskazanoj ličnoj hrabrosti  i odlučnosti  da na takav način reaguju u navedenoj situaciji, rizikujući pri tom i vlastitu  sigurnost.

Tom prilikom su posebno  naglasili kako je ovo još jedan u nizu primjera profesionalnog i požrtvovanog odnosa kojeg iskazuju policijski službenici tokom vršenja svoje dužnosti, te da se ovakvim i sličnim postupcima jača neophodno povjerenje građana u njihovu policiju, a koje je prijeko potrebno za što bolji i sigurniji ambijent u našem društvu.

Policijskim službenicima su uručeni prigodni pokloni, te će isti u skladu sa važećim propisima biti i novčano nagrađeni, saopćeno je iz MUP-a KS.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(avaz)