Dopremijerka i ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević prije 10 dana je saslušana u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta “Respiratori”, potvrđeno je za Klix.ba od izvora bliskih istrazi.

Iako se o ovoj informaciji danima špekulisalo potvrđeno nam je kako je Milićević iznijela sva svoja saznanja tužiteljima državnog tužilaštva u vezi sa kontroverznom nabavkom 100 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite za 10,5 miliona KM kupila putem firme “FH Srebrena malina”.

Milićević inače vrši i funkciju komandantice Federalnog štaba civilne zaštite, a ona je svojevremeno potpisala prvobitnu raspodjelu respiratora, koja je stavljena van snage nakon što je otkrivena afera.

Pored Milićević iz Vlade FBiH, tužitelji su ispitali i Fadila Novalića, koji je sinoć uhapšen, te njegovog šefa kabineta Hasana Ganibegovića i sekretarku Editu Kalajdžić.

Kako saznajemo, prije pretresa prostorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Tužilaštvu BiH je ispitan je i direktor Davor Pehar koji se nekoliko sati zadržao sa tužiteljima. Pored njega, ispitano je još nekoliko uposlenika Federalnog zavoda za javno zdravstvo. Oni su saslušani u svojstvu svjedoka.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(klix)