Svinjska mast kao lijek protiv kašlja, hemoroida, strija, bubuljica…

Pored tradicionalne poznate primjene u ishrani, svinjska mast se koristi i za liječenje pojedinih bolesti. Nešto što je neophodno je čišćenje svinjske masti u devet voda. Šta to znači? To znači da se mast ispira vodom 9 puta, tj. proces treba ponoviti toliko puta kako bi mast bila idealna.

Rješavanje ginekoloških problema: svinjska mast se često koristi kada žene imaju upalu jajnika kao i neprijatan sekret. Kod ovog tretmana Vam je potreban tampon od sterilne gaze, koji se utopi u svinjsku mast, koja je opet preprana u 9 voda, jer je to uvijek početak. Koristi se tako što se drži u vagini tokom noći, a tretman treba da traje nedjelju dana.

Lijek protiv kašlja i bronhitisa: kod djece se često koristi u obliku lijeka za kašalj i bronhitis. Veoma se lako priprema, pravi se obloga za grlo i tako je najdjelotvornije. Treba paziti i ne smije se koristiti ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu. Pomaže i u liječenju prehlade.

Lijek za hemoroide: jedno od najneprijatnijih stvari su hemoroidi i veoma teško se ljudi mogu otarasiti njih. Jedan od načina je svinjska mast. Ona se nanosi na bolno mjesto i ona mnogo može da doprinese u smanjenju ako ne i potpunom sprečavanju svraba, osjećaja snažnog peckanja, crvenila kao i upale.

Svinjska mast za kožu: ukoliko već duže vrijeme imate problem sa bubuljicama koje vam nikako ne daju mira i koje nikako da nestanu – pokušajte sa premazivanjem lica ili dijela tijela gdje se javljaju bubuljice – svinjskom mašću.

Svinjska mast se u narodnoj medicini upotrebljavala i prilikom ispucanih peta, laktova pa i kod suvih ruku.

Svinjska mast je idealna za kosu: ako se borite sa suvom kosom – svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast za kosu kažu da se njihova kosa postala mnogo lepršavija i bujnija.

Tretman je veoma jednostavan – mast treba nanijeti na kosu prije pranja, odnosno na prljavu kosu. Poslije pranja kosu isprati kamilicom, tj. čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Svinjska mast u kremama za lice: postoje i kreme koje se pripremaju u domaćoj radinosti.

Pošto svinjska mast nema baš lijep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao.

Protiv akni i strija: kao prirodan lijek idealna je svinjska mast i za strije i akne. Žene koje su se tek porodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neprijatan miris svinjske masti može da se neutrališe miješanjem sa nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja u kožu.

Rješavanje problema sa sinusima: bolovi koji se javljaju zbog sinusa su pojedinim ljudima bukvalno nepodnošljivi. Treba probati više metoda, a jedna od njih je i liječenje pomoću svinjske masti. Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nozdrve i potom ih zatvorite.

Dok ležite na leđima mast bi morala da uzme svoje potpuno dejstvo i da ublaži katastrofalne bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.

Prije upotrebe prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂