Vedran Zubić poručio je da ne može pandemija pokvariti tradiciju.On je inovativni i omiljeni profesor geografije iz sarajevske Gimnazije Dobrinja, koji je opet osmislio iznenađenje za svoje učenike.

Iako su uskraćeni za klasičnu proslavu mature, maturanti profesora Zubića prva su generacija kojoj je razredni na vrata donio buket cvijeća i pismo kao posvetu.

– Ja sam samo po tituli profesor. Ili bolje rečeno po nadimku. Kada idem u školu ja ne idem na posao. Idem da se družim, da nešto djecu naučim, da nauče oni mene, da pričamo i uživamo. Nema veće ljepote nego kad na času sjedim s njima u klupi i pričamo. O lekciji. Ali na drugačiji način-napisao je ovaj profesor na Facebooku.

Dodao je da se već 20 godina oprašta od maturanata na način za koji ja smatram da treba.

-To bude na zadnjem času koji svi pamtimo. Baš pamtimo! Ali nije bilo moguće ovih dana to uraditi zbog pandemije korone. I onda je “sijevnula” ideja: odnijeti pismo i buket na vrata– napisao je Zubić na Facebooku, podijelivši video na kome je kamerom zabilježen njegov gest.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

Ne može pandemija kvariti tradiciju! 💘🌍💘🌍Ja sam samo po tituli profesor. Ili bolje rečeno po nadimku. Kada idem u školu…

Gepostet von Vedran Zubic am Sonntag, 10. Mai 2020

(novi.ba)