Glasajte i podržite…

U toku je takmičenje ideja pod nazivom “COVIDEJA 2020”, koja ima za cilj poboljšati i pomoći BiH za vrijeme i nakon pandemije virusa korona. Mustafa Hasanović i Lamija Džaferović kreatori su ideje pod nazivom “Kupi više da BiH diše”.

Cilj ideje je, kako kažu, ostaviti domaće proizvođače u životu i otvoriti nova radna mjesta, a samim tim podići ekonomiju.

O čemu je zapravo riječ?

Da bi motivisali stanovništvo da kupuju domaće proizvode, ovi kreativci zamislili su da kupci imaju različite koristi od toga, kao što su popusti u kupovini.

-To bismo postigli tako što bi kupovinom domaćih proizvoda skupljali bodove u odnosu na iznos kupljenih domaćih proizvoda. Na kasi bi se bodovi prenosili na kartice. Skupljanjem bodova kupci bi bili u mogućnosti ostvariti određeni popust na ukupni iznos kupovine Na ovaj način bi se podstakla kupovina proizvoda sa kodom 387, sačuvala bi se i otvorila nova radna mjesta, ekonomija naše domovine bi se znatno poboljšala, a kupci bi također osjetili koristi kupovine domaćih proizvoda, stoji u objašnjenju ideje.

Da biste podržali ovu ideju, sve što je potrebno je da glasate ulaskom na link koji se nalazi OVDJE i klikom na srce.

-Na ovaj način ne glasate samo za našu ideju, već i našu ekonomiju, ističe Džaferović.