Slijetanje posljednjeg putničkog aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo pred privremeno zatvaranje aerodroma za putnički saobračaj, a koje stupa na snagu u ponedjeljak, 30. marta, u 6 sati, planiran je za sutra, 29. marta.

 Riječ je o letu kompanije “Wizz Air” na liniji Budimpešta – Sarajevo, nakon čega je planiran i povratni let za tu destinaciju, potvrdila je za Feni Sanja Bagarić, portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka, 30. marta. Osim Sarajevskog aerodroma, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

– Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama – kazala je Bagarić.

Naglasila je da Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Sektor kargo usluga nastavlja vršiti prihvat i otpremu robe te su osigurani svi uvjeti u smislu zaštite radnika, opreme i robe. U smislu smještajnih kapaciteta, Sektor kargo usluga raspolaže sa više od 800 kvadratnih metara skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba površine od 250 kvadratnih metara.

(avaz)