Kao prevenciju širenja koronavirusa, sve je više aviokompanija koje su u potpunosti otkazale letove za naredni period, te prometuje i to reducirano samo još nekoliko kompanija. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) danas su tako planirana tri leta, iz Kelna, Istanbula i Štutgarta, te povratni letovi za te destinacije.

U zgradu Terminala dozvoljen je ulazak samo putnicima i zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put se mole da se zadrže na parkingu MAS-a.

-Poduzete su sve predviđene mjere kako kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici – potvrđeno je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 

S obzirom na to da se situacija s letovima konstantno mijenja, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

-One koji planiraju dolazak u BiH, molimo da za sva pitanja o uvjetima ulaska u zemlju kontaktiraju Graničnu policiju BiH, te Federalnu upravu za inspekcijske poslove, po pitanju mjera koje se provode prilikom ulaska – poručuju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.