Naime na oba vještačka jezera koja se nalaze u centralnom dijelu ovog rekreativno zabavnog centra prije dva dana započeti su radovi čišćenja taloga i mulja, a o kolikom obimu posla se radi govori i činjenica da popularna Pionirska dolina trenutno izgleda kao pravo gradilište ako je suditi po broju teške mehanizacije, mašina i radnika koji su uključeni u ovaj posao.

“Pomoć u ovom projektu koji će pernatim stanovnicima našeg zoo vrta obezbijediti ljepše uslove za život i doprinijeti hortikulturnim ljepotama ove zelene oaze pružilo je nekoliko društveno odgovornih preduzeća”, istaknuto je iz KJKP Park.

Građevinsko preduzeće “Bosman” jutros je za čišćenje i prikupljanje taloga poslao u Pionirsku dolinu svoje građevinske mašine, tu su i kolege s mehanizacijom iz KJKP “Rad”, prilikom regulacije vode iz jezera na terenu je podršku dalo i KJKP “Vodovod i kanalizacija”.

Zbog činjenice da se jezera na ovaj način nisu čistila nekoliko desetina godina na terenu su stalno i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji su spremni reagovati ukoliko se pronađu neeksplodirana ubojita sredstva.

U projekat uređenja uključena je i kompletna mehanizacija i radna snaga preduzeća Park, a cilj je što prije očistiti cjelokupan talog iz oba jezera, izvršiti navodnjavanje i ovaj rekreativno zabavni centar što prije ponovo otvoriti za posjetioce.

(klix)