Nema ništa gore nego kada kuhate i otvorite frižider i shvatite da vam se povrće pokvarilo. Ne samo da morate baciti hranu i oprati frižider, nego ćete imati manje izbora za hranu i jelo.

Kako bi vaše voće i povrće ostalo svježe, važno ga je pravilno pohraniti, prenosi msn.com.

Prvo što trebate zapamtiti je da je preporučena temperatura frižidera 4°C ili niže, kako bi se smanjio rizik od mogućih bakterija.

Kada kupite zelenilo važno je da se riješite sve nepotrebne vode. Povrće, kao što je salata, špinat ili kelj, ne smije biti vlažno jer od njega nastaje plijesan. Kako biste se riješili tog problema, omotajte svoje povrće u papirnate krpe kako bi oni upili sav višak vode.

Ako vam se mlijeko pokvari i ukiseli nakon samo nekoliko dana, vaš frižider je kriv za to. Dokazano je da su neki dijelovi frižidera hladniji nego ostali. Tako je stražnji dio hladniji nego vrata ili početak police, pa tamo pohranite mlijeko, a i jaja.

Kako biste spriječili nastanak plijesni na vašem siru, izvadite ga iz originalnog, plastičnog pakiranja i zamotajte u komad papira za pečenje. Redovno mijenjajte papir i sir će vam ostati svjež.

Ako ne potrošite cijelu bocu sosa od paradajza u jednom kuhanju, kako biste spriječili da se pokvari, naspite umjerenu količinu ulja na vrh. Kada vam ponovo zatreba, samo izlijte ulje i gotovo, prenosi “Večernji.hr”.

Kako bi vaše voće ostalo svježe, pogotovo bobičasto voće, trebali biste ga oprati smjesom od bijelog octa i vode. Samo ga dobro operite tom smjesom, isperite vodom i pustite da se dobro posuši. Zatim ga stavite u frižider i ostat će svježe.