Foto: Ilustracija

Sve su dame u vječitoj potrazi za komadima garderobe koji će učiniti njihovu figuru vitkijom, zbog čega smo odlučili da izdvojimo klasične i moderne komade koji to garantiraju.

Bilo da ste dječačke građe ili je ona u obliku jabuke ili kruške, budite sigurni da će ovi odjevni komadi sigurno odgovarati vašoj silueti.

Crna midi haljina

Prilično smo sigurni da je garderoba u crnoj boji univerzalni komad garderobe. To je razlog zašto se smatra da svaka žena treba da posjeduje najmanje jednu dobru malu crnu haljinu.

Mi ćemo otići malo dalje, te ćemo vam reći da je dobra crna haljina midi dužine zapravo najbolji model koji se prilagođava svakoj silueti. Model ispod koljena naglašava obline na najbolji mogući način.

Džins sa visokim strukom

Džins se ne smatra komadom garderobe koji može da učini čuda za vašu figuru, uglavnom zbog visokorizične kupovine modela farmerki koji ne odgovara figuri.

To se često dešava! Ako ste u potrazi za parom koji će davati rezultate, odaberite model sa visokim strukom i budite sigurni da nećete pogriješiti. Ovaj model izdužuje figuru (i noge!) od struka do zgloba, bez sječenja u kukovima. Pored toga, one naglašavaju najtanji dio svake žene: struk!

Jakna bez rukava

Zbog dužine, kroja i činjenice da naglašava vertikalnu liniju siluete, jakna bez rukava je fantastičan komad koji sužava figuru. Osim toga, njen blago volumeniziran oblik će pokriti sve nesavršene dijelove tijela koje želite da prikrijete.

Suknja A-kroja

Tvrdimo da je dobra suknja A-kroja, pored male crne haljine, važan komad koji svaka žena treba da posjeduje. Kako samo ime kaže, model ove suknje je u obliku slova A, tako da ona savršeno prikriva nedostatke i čini da vaš struk izgleda tanje nego što jeste.

Cigaret-pantalone

Tačno je da su nam se vratile sedamdesete i sa njima zvonaste pantalone sa širokim nogavicama, ali ako želite da postignete maksimalan efekt “mršavog” izgleda, preporučujemo da posegnete za cigaret-pantalonama. Kombinacija visokog struka i ravnih nogavica koje sežu do članka će učiniti da izgledate mnogo tanje!

(elle)