U Cinema Cityju od 13. februara možete pogledati četiri nova filma: komediju/dramu “Emma”, horor “Marica i Ivica”, akcionu porodičnu avanturu “Sonikov film”, te francusku komediju “#Za nju”.

“Emma” (Emma) je komedija, drama u režiji Autumn de Wilde, a u kojoj glavne uloge igraju Anya Taylor-Joy, Josh OConnor i Gemma Whelan…

“Emma” – omiljena komedija Jane Austin o potrazi za svojim savršenim parom i srećom do kraja života – stiže nam u novoj, predivnoj filmskoj adaptaciji. Lijepa, pametna i bogata, Emma Woodhouse je kao nemirna matica za mali uspavani grad u kome živi. Ovo je blistava satira društva i odrastanja, u kojoj Emma mora proći kroz donošenje pogrešnih odluka u izboru udvarača, kako bi pronašla ljubav koja je oduvijek bila tu…

“Marica i Ivica” (Gretel and Hansel) je horor film u kojem glavne uloge tumače Sophia Lillis, Alice Krige i Jessica De Gouw.

U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natjera da napuste vlastiti dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Djeca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mjestom za spavanje, te im se to učini kao idealno mjesto za odmor. Ubrzo počinju primjećivati čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju izbijati na površinu… Ovo nije dječija bajka, ovo je pravi horor film!

“Sonikov film” (Sonic The Hedgehog) je akciona porodična avantura, u kojem glavne junake tumače Jim Carrey, Adam Pally i James Marsden.

Ova porodična avantura inspirirana je svjetski poznatom i popularnom SEGA igricom, u kojoj je glavni junak svijetloplavi jež. Radnja filma prati Sonika koji pokušava da upravlja svojim životom na Zemlji i odnosom s novim, najboljim prijateljem, čovjekom Tomom (James Marsden). Sonik i Tom će udružiti snage u pokušaju da spriječe ozloglašenog doktora Robotnika (Jim Carrey) koji želi da uhvati Sonika i iskoristi njegove nemjerljive moći kako bi uspostavio dominaciju nad čitavim svijetom. U filmu također glumi i Tika Sumpter i Ben Schwartz koji je Soniku pozajmio glas.

#Za nju” (#Iamhere) je francuska komedija u režiji Erica Lartigaua, a donosi priču o Stephane – eminentnom chefu u Francuskoj koji živi mirnim životom, bez značajnih problema. Preuzeo je restoran svog oca, ima dvojicu odraslih sinova, bivšu suprugu… Život mu se okrene naopačke kad se zaljubi u Soo, tajanstvenu korejsku damu koju upoznaje preko Instagrama.

Impulsivno, Stephane je odluči posjetiti u Seulu.Tamo će otkriti novi svijet i možda ponovo otkriti samog sebe.

Pored četiri nova naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akciju “Zločesti dečki zauvijek”, u kojoj glavne uloge igraju Will Smith i Martin Lawrence, zatim kriminalističku akciju “Birds of Prey: Emancipacija famozne Harley Quinn”, te biografsku dramu “Mutne vode” – temeljenu na istinitom događaju – u kojoj glavne uloge igraju Mark Ruffalo, Anne Hathaway i Tim Robbins.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: “Polarna avantura”, “Snježno kraljevstvo 2” i “Frka”.