Scena iz filma "Birds of Prey: Emancipacija famozne Harley Quinn"

“Dark Waters” i “Birds of Prey: Emancipacija famozne Harley Quinn” stižu na februarski repertoar Cinema Cityja, a za one koji nisu stigli pregledati stare naslove, tu je i nekolicina drugih odličnih filmova za sve generacije.

“Mutne vode” (Dark Waters) je biografska drama u režiji Todda Haynesa, a u kojoj glavne uloge igraju Mark Ruffalo, Anne Hathaway i Tim Robbins.

Robert Bilo ugledni je korporativni advokat koji je čitavu svoju karijeru posvetio zastupanju velikih kompanija hemijske industrije. Jednog dana mu u kancelariju dolazi čovjek tvrdeći da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno djeluju na životinje i ljude. Robert odlazi u maleni grad istražiti situaciju i shvata posljedice koje hemijska industrija ostavlja na ljude i okolinu, kao i činjenicu da su svi izvještaji hemijskih kompanija, njegovih dotadašnjih klijenata, lažirani. Robert iz pozicije insajdera podiže tužbu protiv jedne od najvećih američkih kompanija kako bi dokazao da su zatajili informacije o trovanju pitke vode već četrdeset godina. Kako bi otkrio tajne moćnika, Robert kreće u pravnu bitku za spas ljudi i okoline, te sam protiv svih pokušava dokazati istinu.

“Birds of Prey: Emancipacija famozne Harley Quinn” (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) je kriminalistička avatura/akcija u režiji Cathy Yan, a u kojoj glavne uloge igraju Margot Robbie, Ewan McGregor, Chris Messina…

Pripremite se, dame, jer stiže famozna, neponovljiva i potpuno nepredvidljiva Harley Quinn, ovaj put bez Jokera. Radnja filma se odvija oko grupe heroina i negativki DC-jevog univerzuma, a glavna zvijezda je Margot Robbie kao famozna Harley Quinn koju smo već imali prilike gledati i u filmu “Suicide Squad”. Ona predvodi svoju jaku žensku ekipu koju čine: Jurnee Smollett-Bell kao Black Canary, Mary Elizabeth Winstead kao Huntress, Rosie Pere kao Renee Montoya i mlada debitantkinja Ella Jay Basco kao Cassandra Cain…

Pored dva nova naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akciju “Zločesti dečki zauvijek” u kojoj glavne uloge igraju Will Smith i Martin Lawrence, zatim kriminalističku akciju u režiji Guya Ritchieja “Gospoda”, te biografsku kriminalističku dramu “Slučaj Richarda Jewella” koja je temeljena na istinitom događaju.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: “Polarna avantura”, “Snježno kraljevstvo 2” i “Frka”.