Julijin balkon u Veroni

Gdje bi moglo biti romantičnije odsjesti na Dan zaljubljenih nego u Julijinoj kući u Veroni? “Airbnb” poklanja jednom zaljubljenom paru noćenje i mogućnost da ovaj posebni dan prožive kao modernu Shakespeareovu romansu.

Pobjednika i njegovog partnera dočekat će lični batler koji će im biti na raspolaganju tokom cijelog boravka. Imat će priliku uživati u večeri uz svijeće u velikoj dvorani za ručanje koja će biti potpuno ukrašena cvijećem. Za dekor i večeru zadužen je kuhar s dvije Michelin zvjezdice, Giancarlo Perbellini.

Obilazak grada inspiriran pričom Romea i Julije također je uključen u nagradu. Nakon što par sa svojim privatnim vodičem završi obilazak, imat će priliku pročitati i odgovore na najsvježija pisma koja su napisana Juliji, a koja se nalaze u Julijinom klubu.

Ova kuća iz 13. stoljeća prvi će put od 1930. godine ponovo postati ikonska kuća za boravak. Iako ne postoje dokazi u Shakespeareovom djelu da je baš ta kuća Julijina, Casa di Giulietta je oduvijek bila svjetionik prema kojem zaljubljeni parovi putuju.

Nakon dana istraživanja grada ljubavi i čitanja hrpe ljubavnih pisama, sretni Romeo i Julija provest će noć u originalnom Letto di Giulietta krevetu koji je korišten u Zeffirellijevom filmu iz 1968. godine.

Sve što trebate napraviti kako biste na poklon dobili ovaj savršen Dan zaljubljenih u Veroni jeste da napišete pismo i postavite ga na “Airbnb.com”.

U pismu trebate opisati vašu dirljivu ljubavnu priču i objasniti zašto biste baš vi i vaš partner bili idealni gosti ove kuće. “Airbnb” prima pisma do nedjelje, 2. februara u 23:59 sati.

Možete aplicirati na ovom linku.