Prvih nekoliko godina postojanja, kultne čizme Dr. Martens nosili su poštari i tvornički radnici, koštale su dvije funte i prodavale su se u solidnim količinama britanskoj radničkoj klasi.

Međutim, bez ikakvog upozorenja ili namjere, počele su se događati promjene i sedamdesetih godina ove čizme su postale simbol samoizražavanja i omiljena obuća mladih punkera.

Vremenom su martinke, zahvaljujući i doprinosu poznatih dizajnera, stigle na modne piste i više ih nisu nosili samo zaljubljenici u grunge i punk nego i svi ostali.

Dok je ovaj britanski brend od svojih početaka do danas bilježio uspone i padove, martinke su na kraju uvijek pronalazile put do svoje publike. U posljednje vrijeme doživljavaju pravi procvat, pa su još jednom postale nezaobilazan dio ulične mode.

Zahvaljujući širokoj ponudi modela, svako može pronaći omiljene čizme po vlastitom ukusu.

Model koji je nama zapeo za oko jesu crne martinke ukrašene bijelim i crnim srcima. Radi se modelu 1460 Pascal Wild Hearts, kožnim čizmama do gležnja, sa standardnih osam rupica koje će se savršeno uklopiti u cijeli niz kombinacija. Možete ih nositi na traperice, suknje, haljine, a romantično-robusne čizme u svakoj će situaciji izgledati jednako dobro.

Na stranici “Dr. Martens” prodaju se po cijeni od 160 dolara. Provjerite u našoj fotogaleriji kako izgledaju izbliza.