Nakon što su najpoznatiji svjetski dizajneri predstavili svoje kolekcije za proljeće 2020. godine, bilo je jasno da će u godini pred nama veliki trend, između ostalog, biti tačkice.

Komade s tačkastim uzorkom na svojim su revijama pokazali mnogi dizajneri: od Marca Jacobsa do Caroline Herrere, a popularni lanci ulične mode prepoznali su potencijal omiljenih tačkica i već sada ih imaju na svojim policama.

Zapravo, tačkice su jedan od uzoraka koji gotovo uvijek ima mjesto u mnogim ormarima, ali ponekad ih volimo više nego inače. Tako će biti u nadolazećem razdoblju.

Kada su u pitanju odjevni komadi s ovim uzorkom, nema nepoželjne opcije – nosit će se haljine, hlače, suknje, bluze, majice, pa čak i modni dodaci na tačke raznih boja i veličina.

Tačkasti uzorak sa sobom donosi dodatnu dozu ženstvenosti, a nećete pogriješiti ako vaš izbor budu tačke većih dimenzija, kao i sitniji uzorak. Tačke će biti onaj detalj koji će vašu kombinaciju podignuti na višu razinu i učiniti je još šarmantnijom.

Kada govorimo o kombiniranju komada s tačkastim uzorkom, sve je dopušteno. Ako spadate u skupinu odvažnih, kombinirajte ih s drugim tačkastim komadima, ali i s drugim uzorcima poput prugastog ili cvjetnog; samo pazite da ne pretjerate.

Tačkaste bluze izgledat će odlično u kombinaciji s vašim omiljenim trapericama i patikama, ali jednako dobro idu i na suknje i hlače. Isto vrijedi i za pletivo i košulje. Haljiina s tačkastim uzorkom bit će dovoljna da nigdje ne prođete neprimijećeni, piše “Zadovoljna.hr”.

Ako niste spremni u potpunosti se predati ovom trendu, dobar početak mogu biti modni dodaci poput gumica ili modnih dodataka za kosu.

Zaključno, najbolje je da tačkice sami ukomponirate u svoj vlastiti stil na način koji se vama najviše sviđa.

U našoj galeriji pogledajte kako tačkice vide modni dizajneri, kao i dio tačkaste ponude u trgovinama.