Druga sedmica januara nosi osvježenu ponudu na repertoaru Cinema Cityja, na koji stižu četiri nova naslova: “Dolittle”, “The Good Liar”, “1917” i “Jojo Rabbit”.

“Dolittle” (Dolittle) je porodična avantura u režiji Stephena Gaghana, a u kojoj glavne uloge tumače Tom Holland, Robert Downey Jr. i Rami Malek.

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dolittle dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dolittle je primoran uputiti se u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lijekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Harry Collett, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina koju čine nervozni gorila (dobitnik Oscara Rami Malek), entuzijastična, ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oscara Octavia Spencer), duo koji se stalno prepire, a čine ga cinični noj (Kumail Nanjiani, The Big Sick’s) i optimistični bijeli medvjed (John Cena, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oscara Emma Thompson), koji je Dolittleov najpoverljiviji savjetnik.

U filmu također igraju Antonio Banderas, Michael Sheen (Kraljica) i dobitnik Oscara Jim Broadbent, a glasove su pozajmili: Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland i Craig Robinson…

“Savršena laž” (The Good Liar) je kriminalistička drama/misterija u kojoj glavne uloge igraju Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey…

Profesionalni prevarant Roy Courtnay ne može vjerovati koliko ima sreće kada putem interneta upozna dobrostojeću udovicu Betty McLeish. Njegov je plan pronaći bogatu stariju ženu kojoj će na kraju prevarom oduzeti svu životnu ušteđevinu. Dok mu Betty otvara vrata svog doma i života, Roy se iznenađujuće dobro brine za nju, pretvarajući se da je ono što nije. Uvjeren je da će njegov prevarantski plan i ovog puta biti uspješan. Uostalom, to je već radio.

Ko je zaista čovjek koji stoji iza te prevare? Šta je morao učiniti da živi takav prepun laži? Ko je morao platiti cijenu?

“1917” (1917) je ratna drama u režiji Sama Mendesa, nominirana u tri kategorije za nagradu Zlatni globus. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika koji dobijaju naizgled nemoguću misiju.

U utrci protiv vremena moraju preći neprijateljski teritorij i dostaviti poruku koja će zaustaviti ubojiti napad na stotine vojnika koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika.

Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene koje dosad nismo imali prilike vidjeti na velikom platnu.

“Jojo Rabbit” (Jojo Rabbit) je ratna komedija u kojoj glavne uloge tumače Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie i Scarlett Johansson.

Radnja filma se zasniva na romanu “Nebo u kavezu” autorice Christine Launens, a započinje kada usamljeni njemački dječak imena Jojo otkrije da njegova majka skriva mladu židovsku djevojku na svom tavanu. Jojo se, uz pomoć svog idiotskog imaginarnog prijatelja Adolfa Hitlera, u ovoj satiri protiv mržnje mora suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom. Njegov svijet se tada okreće naopačke. Film je osvojio prestižnu nagradu publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Torontu.

Pored četiri nova naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu sci-fi avanturu “Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera” u režiji J. J. Abramsa, zatim akcionu avanturu “Jumanji: Iduća razina” u kojoj glavne junake igraju Dwayne Johnson i Kevin Hart, te biografsku dramu “One su bombe” u kojoj glavne uloge igraju Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman…

Za najmlađe posjetitelje, na repertoaru su animirani hitovi: “Špijunaža i kamuflaža”, “Patrolne šape”, “Snježno kraljevstvo 2” i “Frka”.