Na crvenom tepihu 77. dodjele Zlatnog globusa, koja je sinoć održana u Los Angelesu, imali smo priliku vidjeti i dizajn “Kaftan studija” iza kojeg stoji dizajnerski duo – Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović.

Glumac Jared Harris koji je nominiran za nagradu za najboljeg glumca u seriji “Černobil”, a koja je osvojila nagradu Zlatni globus za najbolju TV seriju, na crvenom tepihu svečane dodjele nagrada pojavio se u društvu supruge Allegra Riggio. Ona je za ovu priliku odabrala dizajn bh. brenda “Kaftan studio”.

Ovo nije prvi put da bh. dizajn bude prezentiran na jednom tako važnom svjetskom događaju. Naime, i prošle godine su se kreacije “Kaftan studija” pojavile na crvenom tepihu dodjele Oscara.

Time se ponovno ispisuje historija bh. mode jer je ovo također prvi put da se bh. dizajn pojavljuje na prestižnoj dodjeli Zlatnog globusa.

“Kaftan studio” je definitvno potvrdio status koji uživa među ljubiteljima mode i još jednom se predstavio kao jedan od najboljih promotora bh. kreativnih snaga u svijetu.

Zvanice su nosile kreacije “Dior”, “Chanel”, “Oscar de la Renta”, “Iris van Hapren”, “Valentino”, “Chanela”, te mnoga druga značajna dizajnerska imena, ali i “Kaftan studija”.