U galeriji Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu, 28. decembra 2019. godine sa početkom u 19:00 sati, bit će odigrana predstava “Oprosti nam, Pirandello” koju režira mlada glumica i rediteljica Asja Pavlović.

U ovoj predstavi svoje prve glumačke korake prave buduća velika imena bosanskohercegovačke glumačke scene, a sada polaznici “Škole glume”: Iva Jeličić, Vedad Čardaklija, Nejra Kadić, Mak Đurašek, Ema Jakubović, Jan Oscar Ivančić, Džejla Živojević i Omer Šljivo.

“Škola glume” je kulturno-edukacijski program JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” koji je počeo sa radom krajem 2017. godine, a u svojoj strukturi ima dvije generacije učenika osnovnih i srednjih škola. Osmišljena je s ciljem profesionalnog rada sa djecom koja imaju afinitet prema glumi i scenskom nastupu.

Kroz pedagoške i umjetničke ciljeve nastavnog plana i programa polaznike vode akademski glumci: Asja Pavlović, Mirza Mušija i glumica Irma Alimanović, koja se ovom timu priključila 2019. godine kada je preuzela vodstvo grupe starijih osnovaca. Koordinator i producent projekta je Irena Orozović.

Ulaz na predstavu je slobodan.