Foto: Ilustracija

Kad je u pitanju vježbanje, često zanemarujete svoje lice. Obrazi, kao i bilo koji drugi dio vašeg tijela, također zahtijevaju vježbanje da bi ostali u formi.

Iako genetika igra veliku ulogu u tome jeste li ili niste blagoslovljeni oštrim crtama lica Angeline Jolie, redovne vježbe za lice će uveliko pomoći. Ovo je osam vježbi koje će vam pomoći da svoje bucmaste obraze pretvorite u definiranije lice.

1. Pačije lice (Duck face

Započnite sa središnjim mišićima obraza. Napućite usne i otvarajte i zatvarajte usta. Obavezno gurnite usne prema van i zategnite lice da bi mišići radili. Ponovite petnaest puta.

2. Pomicanje čeljusti 

Baš kao što ime govori… gurnite jedan kut usta unatrag sve dok ne osjetite napetost mišića u vratu. Vježbu radite ispravno ako u ogledalu vidite crte na vratu. Ponovite petnaest puta.

3. Riblje lice 

Svi znaju kako napraviti ovo smiješno lice. Usisajte obraze i udubite usne, a zatim nagnite glavu unatrag, kao da ćete bradom dotaknuti strop, kako biste dodatno rastegnuli vrat i bradu. Držite deset sekundi i ponovite petnaest puta.

4. Vježba za jagodice

Visoke jagodice donijet će više definicije bucmastom licu. Otvorite usta u ovalni osmijeh s usnama preko zuba, prstima povucite jagodice prema gore, piše Index.hr”. Držite trideset sekundi.

5. Zatvorene oči 

Vjerovali ili ne, samo zatvaranje očiju može vam pomoći da sagorite masnoću u obrazima. Zato zatvorite oči što čvršće i namrštite lice. Držite tri sekunde i ponovite petnaest puta.

6. Brada prema gore

Čak i vaša brada može raditi sklekove. Donju usnu gurnite prema gore i svaki put podignite bradu. Ponovite petnaest puta.

7. Poljupci ustranu 

Zamislite da se pozdravljate s prijateljima. Izvucite usne koliko možete i pomaknite ih slijeva-nadesno. Obavezno pređite s jedne strane na drugu maksimalno koliko možete. Ponovite petnaest puta.

8. Istezanje čeljusti 

Ovo nije samo sjajno za rastezanje već i učinkovito sagorijeva masti na obrazima. Gurnite jezik uz stražnju stranu donjih prednjih zuba i spustite čeljust što niže. Ponovite petnaest puta.