Boju kose birajte prema boji tena i nećete pogriješiti. Savršena boja kose podudarat će se sa nijansom vašeg tena, dat će vam prirodan izgled i istaknut će vaše lice na pravi način.

Nerijetko ćete čuti kako frizeri komentiraju nerealne zahtjeve žena koje dolaze sa fotografijama slavnih osoba i zahtijevaju baš takvu boju kose i ne pitajući se kako će im ta boja pristajati.

Nijednu boju kose nije nemoguće postići ukoliko je frizer dobar, ali moramo znati da našem tenu, prirodnoj boji kose i kože jednostavno neće pristajati svaka nijansa, pa bismo sa određenom bojom kose mogle izgledati bezlično ili čak mnogo starije.

Boju kose birajte prema boji tena, a evo i kako:

Kako biste pravilno odabrale savršenu nijansu za svoju kosu, morate upoznati nijansu svog tena.

Hladnije nijanse tena sadrže ružičasti, plavičasti i crvenkasti odsjaj, dok toplije nijanse tena imaju žućkast i odsjaj u boji breskve.

Nijansu svog tena najbolje ćete odrediti tako što ćete dlan ruke okrenuti prema gore i pogledati boju vena na članku. Ako su vaše vene plavkaste i ljubičaste – vaš ten je hladan, a ako su zelenkaste i žućkaste – imate topao ten.

Savršena boja kose podudarat će se sa nijasnom vašeg tena, dat će vam savršeno prirodan izgled i istaknut će vaše lice na pravi način.

Svijetla put s hladnim podtonom

Što svjetliju boju kože imate – to svjetliju boju kose možete nositi. Hladne blond nijanse savršeno pristaju vašem porculanskom tenu. Sa druge strane, topli karamel i bakarni tonovi uz vašu put izgledali bi potpuno neprirodno.

Svijetla put s toplim podtonom

Ako imate svijetlu put sa nijansom toplog podtona, birajte bakarne, zlatne i karamel-nijanse koje će istaknuti toplinu vašeg tena. Ako imate navedenu nijansu tena, izbjegavajte sve vrste ljubičastih tonova, kao i crnu boju kose jer bi vam to moglo dodati nekoliko nepoželjnih godina viška.

Maslinasti ten s hladnim podtonom

Ako imate maslinasti ten, pametno bi bilo da odaberete smeđu boju kose, a da svoje lice otvorite sa nekoliko svjetlijih pramenova koji će kosi dati na volumenu. Tamna kosa sa nijansom karamele će vam savršeno odgovarati.

Maslinasti ten s toplim podtonom

Ako imate ovakav ten, boja karamele je savršen izbor za vas. Uz ovakav ten savršeno će pristajati i nijansa kafe. Ako želite crvenkaste tonove na svojoj kosi, birajte nijanse sa ljubičastim odsjajem jer biste u suprotnom mogli izgledati beživotno i starije u odnosu na svoje godine.

(ljepotaizdravlje.ba)