Scena iz filma "Kišni dan u New Yorku"

Repertoar Cinema Cityja bogatiji je za četiri nova filmska naslova…

Naime, od 19. decembra možete pogledati naučnofantastičnu akcionu avanturu “Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera”, biografsku avanturu “Letači balonom”, romantičnu komediju “Kišni dani u New Yorku” i animiranu avanturu “Patrolne šape”.

“Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera”

“Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera” u novom nastavku naučnofantastične akcione avanture, produkcijska kuća “Lucasfilm” i reditelj J. J. Abrams ponovo udružuju snage kako bi gledatelje širom svijeta odveli na epsko putovanje u udaljenu galaksiju uz novi, deveti film “Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera”. U završnom dijelu sage o Skywalkeru, pojavit će se nove legende, a završna borba za slobodu tek dolazi.

U devetom nastavku ove sage, glavne uloge tumače: Adam Driver, Daisy Ridley, Billie Lourd, Oscar Isaac i ostali.

“Letači balonom”

“Letači balonom” je biografska avantura u režiji Toma Harpera, inspirirana instinitim događajima. Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju: Felicity Jones, Eddie Redmayne i Himesh Patel.

Godine 1862. neustrašiva letačica balonom Amelia Wren (Felicity Jones) udružuje snage s iskusnim metereologom Jamesom Glaisherom (Eddie Redmayne) kako bi čovječanstvu pružili više znanja o vremenskim prilikama, te kako bi zajedno odletjeli u visine kakve još niko dotad u historiji nije postigao. Obarajući rekorde i napredujući u svojim naučnim otkrićima, njihovo putovanje do samog ruba egzistencije pomoći će da ovaj neuobičajeni par pronađe vlastito mjesto u svijetu koji su ostavili daleko ispod sebe. Međutim, njihov zajednički put bit će prepun fizičkih i emotivnih izazova u zraku nakon što njihov uzlet u visine postane bitkom za goli život.

“Kišni dan u New Yorku”

“Kišni dan u New Yorku” je romantična komedija u režiji Woody Allena, a glavne uloge igraju Timothee Chalamet, Elle Fanning i Jude Law.

Ashleigh (Elle Fanning) je za studentske novine upravo dobila zadatak odraditi intervju sa svjetski poznatim rediteljem Rollandom Pollardom (Liev Schreiber) koji joj usput ponudi i pogled iza kamere na njegovu novu filmsku produkciju. Ashleigh zbog toga otkazuje unaprijed dogovoreni romantični ručak s Gatsbyjem (Timothée Chalamet) kako bi saznala još više o Pollardovom filmu od njegovog scenariste Teda (Jude Law).

Ted je savršeni džentleman, dok glavni glumac filma – Francisco Vega (Diego Luna) – to sigurno nije. Međutim, kada Ashleigh i Vega završe u vijestima, svima vrlo brzo postaje jasno koliko je tanka linija između stvarnih i lažnih događaja, te kako stvari vrlo brzo izmaknu kontroli.

“Patrolne šape”

“Patrolne šape” je popularna animirana avantura koja donosi priču o timu psića. Njih predvodi energični Rajder, a oni su uvijek spremni pomoći svima kojima je potrebno u Zaljevu pustolovina. Imaju sav alat, specijalne spravice i naravno dovitljivost koja im je neophodna da daju svoj doprinos društvu.

Pored četiri nova naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu avanturu “Jumanji: Iduća razina” u kojoj glavne junake igraju Dwayne Johnson i Kevin Hart, zatim romantičnu komediju “Prošlog Božića” u kojoj glavne uloge tumače Emilia Clarke, Henry Golding i Michelle Yeoh, te horor/triler “Crni Božić”.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: “Snježno kraljevstvo 2”, “Porodica Adams”, “Playmobil Film”, “Jeti: Snježni čovjek” i “Kralj lavova”.