Krajem svake godine, Pinterest objavi listu od stotinu trendova koji su se tokom 2019. godine najviše pretraživali u popularnom online katalogu.

Ako je suditi prema onima koji su zasjeli na vrh liste, na trendove je i ove godine najveći utjecaj imala moda iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Prvo mjesto s porastom u pretraživanjima zauzele su scrunchie gumice.

Šarene gumice koje su mnoge od vas nosile u djetinjstvu popularnije su nego ikad i vratile su se u puno luksuznijem izdanju zahvaljujući materijalima poput svile i kože, a takve varijante su i najpopularnije, piše “PopSugar”.

Trend koji se našao na drugom mjestu također će mnoge od vas odmah lansirati u djetinjstvo. Radi se o ukrasnim ukosnicama za koje Pinterest ove godine bilježi porast u pretraživanjima od 930 posto u odnosu na 2018. godinu.

Najpoželjnije su ukosnice ukrašene biserima i one s porukama ili logotipima i nazivima poznatih brendova, a modni stručnjaci im predviđaju još veću popularnost u 2020. godini, piše “PopSugar”.

View this post on Instagram

🕊

A post shared by @ alexademie on

Osim ova dva modna dodatka iz devedesetih, pri vrhu lista su se našli još neki trendovi iz te decenije, uključujući sjajilo za usne koje je zauzelo treće mjesto, te piercinge na ušima u obliku sazviježđa koji su na četvrtom mjestu.