Danas se povećana oblačnost može očekivati na zapadu, jugozapadu i jugu, a od podneva jače naoblačenje premješta se na centralne, sjeverne i istočne krajeve, te će poslijepodne biti pretežno oblačno, ali i dalje suho vrijeme.

Pročitajte i: Vremenska prognoza za 18. decembar 2019.

četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima zemlje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna temperatura od 9 do 16 stepeni.

petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura od 9 do 16; na jugu do 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u subotu. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima zemlje. Intezivnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu. Jutarnja temperatura od 3 do 9, a najviša dnevna temperatura od 9 do 16 stepeni.