Foto: Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amela Redžovića zbog krivičnog djela “Razbojništvo”, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Redžović je optužen da je u augustu 2019. godine, maskiran i uz prijetnju nožem, zaključao radnicu jedne sarajevske trafike na području općine Novo Sarajevo, natjeravši je da mu da novac iz kase i to iznos od 3.563,50 KM. Nakon toga je – s novcem i mobitelom koji je oteo od radnice – pobjegao.

Optužen je i da je u septembru 2019. godine – u istoj općini – maskiran ušao u prodavnicu “Konzum”, potom radnici prislonio cijev od pištolja na leđa, te joj tražio novac gurajući je prema kasi.

Nakon što je uzeo 280 KM, radnicu je natjerao da se – pužući po podu – kreće u pravcu magacina radnje, nakon čega je Redžović i pobjegao.

Uhapšen je isti dan, nekoliko sati nakon razbojništva i to tokom rutinske kontrole automobila Fiat u ulici Ruđera Boškovića u Novom Sarajevu. Sa njim je tada uhapšena i njegova djevojka F. Š. zbog sumnje da mu je bila pomagač, međutim, ona se u optužnici ne spominje.

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, optuženom Amelu Redžoviću produžen je pritvor koji može trajati do 29. januara 2020. godine ili do druge sudske odluke.

(hayat)