Foto: Ilustracija

Decembar je mjesec obilježen proslavama. Na popisu slatkih obaveza su razne zabave i druženja s prijateljima i članovima porodice, a onda i veliko finale – doček Nove godine.

Iako vam je kroz glavu možda već prošla misao da sve to košta, uz malo volje i truda, za samo nekoliko minuta i sami možete napraviti frizuru dostojnu svake svečanosti, piše “Zadovoljna.hr”. U nastavku vam donosimo detaljne upute kako napraviti ove frizure.

1. Polupodignuta frizura

Ova frizura spoj je podignute i raspuštene kose i idealna je opcija ako želite istovremeno pokazati svoju razigranost, ali i ženstvenost. Također, zahvaljujući ovoj frizuri nećete provesti večer sklanjajući kosu s lica.

Korak 1

Kako bi ukupni dojam bio ženstveniji, kosu možete oblikovati u blage valove.

Korak 2

Rukama skupite gornji sloj kose, zavežite ga gumicom i lagano prstima opustite kosu na dijelu gdje je zavezana. Nemojte skupiti kosu sve do lica, ostavite dio pramenova raspušten jer će vam trebati za sljedeći korak.

Korak 3

Uzmite pramen kose s jedne strane (dio koji nije u repu) i uvijte ga oko dijela na kojem je gumica. Pramen zakačite ukosnicom s donje strane repa. Isto ponovite s pramenom s druge strane.

Korak 4

Prstima prođite kroz kosu i dodatno je stilizirajte po želji. Možete je malo razbarušiti ili “primiriti”, ovisno o vašim preferencijama.

2. Pletenica uz glavu

Korak 1

Napravite razdjeljak sa strane, te od početka razdjeljka (na strani na kojoj ste odvojili veći dio kose) krenite plesti pletenicu.

Korak 2

Svaki put prije negoli upletete pramen dodajte mu još malo kose. Ponavljajte ovaj korak sve dok vaša pletenica ne dođe do iza uha.

Korak 3

Pletenicu zavežite tankom gumicom za kosu i dodatno je učvrstite ukosnicom. Preko kraja pletenice prebacite raspušteni dio kose i prekrijte gumicu i ukosnicu za ljepši dojam.

Korak 4

Prstima lagano opustite pletenicu tako da je povlačenjem prema van malo razdvojite. Što više opustite pramenove, frizura će biti ležernija.