Film "Prošlog Božića"

Svi ljubitelji filmova od petog decembra moći će uživati u repertoaru Cinema Cityja koji ovog puta donosi čak pet novih naslova. Neki od njih su: akcijska avantura s Kevinom Hartom “Jumanji: Sljedeći nivo”, te komedija “Ideš? Idem” reditelja Ljube Zdjelarevića.

“Jumanji: Sljedeći nivo” (Jumanji: The Next Level) je akcijska avantura, tj. komedija koja se otvara pretpremijernom projekcijom, a u kojoj glavne uloge igraju: Dwayne Johnson, Jack Black i Kevin Hart.

U filmu “Jumanji: Iduća razina” ekipa se vratila, ali igra se promijenila. Neko vrijeme je prošlo otkako su Spencer, Fridge, Bethany i Martha zaigrali davno zaboravljenu igru Jumanji. Kada jedan od njih iznova završi u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u misiju spašavanja. Pri ulasku u Jumanji, kako bi spasili svog prijatelja, naši junaci otkrivaju da ništa nije onako kao što su očekivali. Igra se promijenila, kao i ekipa koja je završila u njoj.

Avatari su drugačiji, neki novi likovi su se ubacili, a igra nikad nije bila teža i opasnija. Igrači će morati hrabro proći kroz nepoznate i neistražene dijelove: od sušnih pustinja do snježnih planina kako bi izbjegli najopasniju igru na svijetu.

“Ideš? Idem?” je komedija u režiji Ljube Zdjelarevića u kojoj se pojavljuju najzvučnija imena domaćeg virtualnog prostora s kojima današnje generacije odrastaju: Veronika Rosandić, Kaja Kočevar – Kaya Solo, Vid Juračić, Fran Lauš, Bogdan Ilić – Baka Prase, Nika Ilčić, Amel Družanović – Meca Cazin, Nenad Krstić – Tony TCTN i mnogi drugi.

“Oni u filmu kreću na spontano putovanje od Zagreba do Istanbula, gdje ih očekuje veliki gejmerski okršaj, a iako je riječ o fikciji, svako predstavlja samoga sebe”, ističe se u najavi.

Na putovanju ih zadese neočekivani događaji, obrati i raspleti kroz koje će otkriti nove spoznaje, obnoviti stare ljubavi, ali i započeti nove, a sve s konačnim ciljem da putovanje završe u Istanbulu.

“Prošlog Božića” (Last Christmas) je romantična komedija u kojoj glavne uloge tumače: Emilia Clarke, Henry Golding i Michelle Yeoh.

Kate (Emilia Clarke) tumara po Londonu, praćena muzikom George Michaela, donoseći neke loše odluke, što je iritirajuća posljedica toga jer je zaposlena kao vilenjak u božićnoj prodavnici koja radi preko cijele godine. Tom (Henry Golding) djeluje previše dobro da bi bio stvaran… On tada ušeta u njen život i počne da proniče u mnoge Kateine barijere. Dok London počinje da se pretvara u najljepše doba u godini, njima ništa ne polazi za rukom. Ponekad moraš pustiti snijeg da padne, slušati svoje srce i imati vjere.

“Mala laž za veliki san” (Of love and lies) je drama u režiji francuskog reditelja Juliena Rappeneaua, a u kojoj glavne uloge tumače: François Damiens, Maleaume Paquin, Andre Dussollier.

Ova drama donosi priču o dvanaestogodišnjem Theu koji je zvijezda lokalnog nogometnog kluba i sanja da će jednog dana igrati profesionalno u nekom od poznatih klubova. Otkad se razveo i počeo piti, njegov se otac nalazi na samouništavajućoj spirali. Theo je nemoćan dok promatra kako njegov otac polako uništava vlastiti život, ali ne odustaje od njega.

Kada ga agent britanskog kluba obavijesti da će biti izabran u momčad, Theo vidi nadu za spas, no uprkos njegovim najjačim naporima, nije izabran. Razočaran takvim vijestima i sa željom da ne iznevjeri oca, Theo odluči lagati i reći da je izabran. No, obmana ubrzo izmiče kontroli, s trajnim posljedicama za sve uključene.

“Playmobile Film” (Playmobil: The Movie) je animirana komedija koja donosi priču o Charliju i Marli. Kada njen mlađi brat Charlie neočekivano nestane u magičnom, animiranom svijetu Playmobila, nepripremljena Marla mora da ode u potragu života da bi ga vratila kući.

Krenuvši na fantastično putovanje kroz zapanjujuće nove svjetove, Marla se udružuje sa neobičnim i hrabrim novim prijateljima, slatkorječivim vozačem koji prevozi hranu po imenu Del, oštrim i harizmatičnim agentom Rexom Dasherom, dobroćudnim nestašnim robotom, ekstravagantnom dobrom vilom i mnogim drugima.

Pored pet novih naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju komediju “Jexi”, zatim naučnofantastičnu akciju “Terminator: Mračna sudbina”, te kriminalističku dramu “Nož u leđa”.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: “Snježno kraljevstvo 2”, “Porodica Adams”, “Jeti: Snježni čovjek” i “Kralj lavova”.