“Sada već slobodno možemo reći da smo napravili sarajevsku tradiciju kojom zimska praznična sezona počinje paljenjem velike jelke”, kazao je direktor Holiday Marketa Nedim Lipa.

“Ovo je grad koji baštini različite kulture, koje su vjekovima na ovim prostorima zajedno živjele i zajedno gradile bolju budućnost. Ovo je događaj na kojem slavimo sve naše praznike. Pozivamo građane da tokom narednih 41 dan slavimo sve naše praznike, dva Božića, jevrejsku Hanuku i Novu godinu po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, jer to je Sarajevo”, kazao je Lipa.

Dogradonačelnik Grada Sarajeva Ivica Šarić rekao je da je “naša različitost naše bogatstvo”.

“Zato Grad Sarajevo podržava Holiday Market i podržavat će ga i dalje. On raste svake godine sve više, on je uvod u Novu godinu, sa dobrim koncertom na kojem bude prisutno stotinjak hiljada posjetilaca, gostiju i turista. To znači da je Sarajevo u evropskom trendu. Svima želim sretne sve praznika i da u pozitivnoj atmosferi ovako sretni uđemo u Novu godinu”, izjavio je Šarić. 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić rekao je da Sarajevo Holiday Market mjesto u kojem ima za svakoga po nešto, najviše za mlade ljude.

“Zadovoljan sam što je Općina Centar zajedno sa svima u ovoj dobroj priči”, kazao je Ajnadžić. Dodao je da je Općina Centar obezbijedila sredstva za ledenu plohu koju najmlađi sugrađani mogu besplatno koristiti 30 dana, tokom zimskog raspusta. 

Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ponudit će razne sadržaje za sve generacije. U Carlsberg Holiday Pubu će tokom cijelog trajanja Marketa biti organizirane svirke, a osim toga bit će otvoreno i klizalište koje će ove godine biti obogaćeno novim detaljima.

“Najmlađi posjetioci uživat će u Coca-Cola selu Djeda Mraza, zatim u Argeta Junior Play Houseu, dječijoj igraonici gdje će se svaki dan pod nadzorom odgajatelja dešavati razne edukacijske radionice”, rekao je.

Centralni dio dešavanja koje traje 41 dan je marketski dio koji će ove godine ponuditi sadržaje 30 zakupaca, a bit će otvoren i Luna park.

Već tradicionalno se Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa zatvara velikim Klix.ba humanitarnim partijem, gdje se sav prikupljeni prihod poklanja u humanitarne svrhe.

Budući da je Coca-Cola Sarajevo Holiday Market osmišljen kao mjesto gdje se slave svi novogodišnji praznici, bit će otvoren do 13. januara 2020. godine.

(klix)