Korisni savjeti!

Čini vam se da sa dolaskom zime vaš parfem na koži ne miriše isto kao u ljetnom periodu? Zimi, arome stvarno brže gube snagu i postojanost. Objašnjavamo zašto se to dešava i kako se nositi sa tim.

Zajedno sa temperaturnom razlikom, naša koža gubi prirodnu vlažnost. Suva koža, zauzvrat, nije u stanju da otkrije aromu (zbog čega kod osoba sa masnom kožom parfemi duže traju).

Da biste pojačali miris:

Vlažite kožu

1. Koristite hranjivu kremu za tijelo. U jakim mrazevima, odlučite se za visokokvalitetnu kremu koja ne samo da omekšava kožu, već i štiti od hladnoće. Obratite posebnu pažnju na područja na koja nanosite parfem: vrat, dekolte…

2. Obratite pažnju na koncentraciju parfema

U hladnom vremenu naša koža se praktično ne zagrijava, pa svaka aroma u vidu toaletne vode (to jest u najnižoj koncentraciji) zimi postaje gušća. Zbog toga, odabirom parfema za zimu, za početak obratite pažnju na svoje omiljene mirise u koncentrisanijoj verziji.

3. Naučite osnovne note

Kada birate parfeme za zimu, naravno, polazite od ličnih preferencija. Ali, postoje određene note koje stvaraju osjećaj topline i u hladnom vremenu mogu trajati mnogo duže. To su, na primjer, začini, drveni akordi, note pralina, čokolade, vanilije.