Devetu godinu zaredom Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će otvoren paljenjem velike jelke.

“Kao i svake godine to će učiniti gradonačelnik grada Sarajeva, ovaj put će to biti Abdulah Skaka koji je treći gradonačelnik koji pali jelku na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu. Sada već slobodno možemo reći da smo napravili sarajevsku tradiciju kojom zimska praznična sezona počinje paljenjem velike jelke”, kazao je direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Emir Lipa.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa ponudit će razne sadržaje za sve generacije. U Colsberg Holiday Pubu će tokom cijelog trajanja Marketa biti organizirane svirke, a osim toga bit će otvoreno i klizalište koje će ove godine biti obogaćeno novim detaljima.

“Najmlađi posjetioci uživat će u Coca-Cola selu Djeda Mraza, zatim u Argeta Junior Play Houseu, dječijoj igraonici gdje će se svaki dan pod nadzorom odgajatelja dešavati razne edukacijske radionice“, rekao je.

Centralni dio Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa je marketski dio koji će ove godine ponuditi sadržaje 30 zakupaca, a bit će otvoren i Luna park.

“Već tradicionalno se Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa zatvara velikim Klix.ba humanitarnim partijem, gdje se sav prikupljeni prihod poklanja u humanitarne svrhe”.

Budući da je Coca-Cola Sarajevo Holiday Market osmišljen kao mjesto gdje se slave svi novogodišnji praznici bit će otvoren do 13. januara 2020. godine.

Izvor: klix