U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište u slučaju “Sanjin Sefić”, a na kojem je precizirana optužnica. Ispred ovog suda medijima su se obratili očevi preminulih djevojaka – Amir Agić i Enes Malkoč.

Ispred Kantonalnog suda u Sarajevu jutros se okupila grupa ljudi; oni su došli pružiti podršku porodicama Agić i Malkoč jer njihova borba traje već tri godine.

“Mi smo znali za ovu optužnicu, u stalnom smo kontaktu sa tužiteljicom. Ovo je optužnica po kojoj on ne može dobiti manju kaznu, samo veću, a ja mu garantiram da će dobiti onu veću. Vrijeme prolazi, život ide dalje i ljudi kažu da bi trebalo da liječi rane… sve nam je teže i teže”, istakao je otac preminule Selme Agić nakon ročišta.

Žalosno je, kaže Agić, što su pomagači sve priznali i što su već i osuđeni, a Sefić to – uprkos svemu tome – još uvijek ne radi.

“Ne znam šta se u njegovoj glavi dešava, kako može spavati… U svakom slučaju, ovo je danas prošlo dobro, a bit će još bolje”, rekao je Agić.

Malkoč je dodao kako nema komentara na ponašanje Sefića i njegovog oca.

“Nadamo se da ćemo što prije dobiti epilog cijele ove priče; nadali smo se da bi se to do Nove godine moglo završiti. S našim pravosuđem se nikad ne zna, nadamo se najboljem. Oni pokušavaju srediti da suđenje traje do aprila, da bi on mogao izaći napolje, ali ja mu garantiram: izaći iz zatvora neće”, dodao je Malkoč.

Podsjećamo, Sefić se tereti da je svojim automobilom u noći 10. oktobra 2016. godine, prolazeći kroz crveno svjetlo brzinom većom od 100 kilometara na sat, udario studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Djevojke su preminule nedugo nakon nesreće od zadobijenih povreda, a Sefić i dalje odbija priznati krivicu iako su to njegovi pomagači već učinili.

(klix)