“Grad Sarajevo će i ove godine svojim sugrađanima, gostima i turistima ponuditi i prezentirati novogodišnji šou za pamćenje”, istaknuto je na današnjoj pres-konferenciji u Vijećnici.

Organizatori, na čelu sa Gradom Sarajevom, su obećali vrhunski muzički i zabavni novogodišnji program uz nastup velikih regionalnih zvijezda, te uz poruku da će Sarajevo tokom tri dana i noći, od 30. decembra do 1. januara, četvrtu godinu zaredom biti centar regije.

“Nemam nikakve sumnje da ćemo imati spektakl na istom ili višem nivou nego proteklih godina. Dosad su ovi koncerti u Sarajevu okupili više od 250.000 ljudi. Hiljade turista, naših gostiju su došli zbog toga u naš glavni grad. Od toga svi imaju koristi”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

On je kazao da Sarajevo nastavlja lijepu tradiciju novogodišnje čarolije.

“To je postao naš prepoznatljiv brend, neodvojivi dio Sarajeva. Građani to od nas očekuju, ljudi iz regije planiraju odmore u skladu s tim. Nećemo ih razočarati”, poručio je Skaka.

Uspješna organizacija novogodišnje zabave u protekle tri godine je doprinijela turističkom i ekonomskom rastu Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a gradonačelnik se zahvalio svim partnerima i institucijama na podršci ovom projektu.

Iako je koncert klasične muzike trebao biti održan ispred katedrale Srca Isusova, kao prethodne tri godine, došlo je do promjene lokacije jer Općina Stari Grad nije dala saglasnost. Skaka je kazao da Općina Stari Grad ovaj put nije prepoznala važnost ovog događaja.

Pročitajte i: Općina Stari Grad nije dala saglasnost za novogodišnji koncert ispred katedrale Srca Isusova

Kao što smo jučer objavili, danas je ozvaničeno da će Željko Joksimović nastupiti na Trgu Bosne i Hercegovine na dočeku Nove godine. Dan uoči novogodišnjeg spektakla, 30. decembra, ispred Vječne vatre će biti upriličen koncert klasične muzike, dok će prvog dana 2020. godine ispred Vječne vatre nastupiti Zabranjeno pušenje.