Soja skida temperaturu, uklanja zapaljive procese i ublažava jaku bol.

Preporučuje se za skidanje visoke temperature, uklanjanje zapaljivih procesa i kao melem za bolna mjesta.

Soja je izuzetno vrijedna namirnica koja ima širu primjenu od ishrane. Zbog korisnih sastojaka, u narodnoj medicini se koristi kao lijek za pojedine zdravstvene tegobe. Preporučuje se za skidanje visoke temperature, uklanjanje zapaljivih procesa i kao melem za bolna mjesta.

Flaster od sirove soje

Flaster od sirove soje je najdjelotovorniji. Pripremite ga tako što ćete u pet šolja vode potopiti šolju sirove soje i ostaviti da prenoći. Ujutru soju izmrvite, dodajte malo brašna i ovu ljepljivu pastu stavite na gazu ili masni papir, da bude debljine jedan cm. Nanesite na kožu i mijenjajte čim se osuši, sve dok se zdravstvena tegoba ne ublaži.

Tofu sir od soje

Tofu sir od soje također može da se pripremi u vidu flastera. Efikasno skida visoku temperaturu, liječi opekotine drugog i trećeg stepena, uganuća, iščašenja i zapaljenske procese. Pripremite ga tako što prvo iz manjeg parčeta tofu sira – pomoću gaze – iscijedite suvišnu vodu, a potom izdrobljeni tofu pomiješate sa 5 grama narendanog đumbira i supenom kašikom bijelog brašna. Sve sastojke dobro promiješajte, a dobijenu smjesu koristite na isti način kao i flaster od soje.

(novosti)