Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za sve troje osumnjičenih za nezakonitosti prilikom izdavanja vozačkih dozvola.

“Pritvor je predložen za sve troje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, dok je referentici predložen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da bi njenim boravkom na slobodi moglo doći i do uznemirenja javnosti”, rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, svi se terete da su na nezakonit način pribavili i posredovali u izdavanju vozačkih dozvola i osumnjičeni su za krivična djela “Zloupotreba položaja”, “Primanje i davanja dara” i “Krivotvorenje isprava”.

Prema dosad dostupnim informacijama, izdato je najmanje deset nelegalnih vozačkih dozvola koje su date na korištenje osobama koje nikada nisu položile vozački ispit. Na taj način, za volan su sjele osobe koje su predstavljale životnu opasnost za građane Sarajeva i BiH.

Izvor: klix