Često zbog brijanja ili depilacije na koži imamo neugledne ružičaste ili crvene krastice, a to se događa kad su dlake pri depilaciji prekinute u svojim folikulama i zatim počinju rasti nazad u kožu.

Grozne urasle dlačice moguće je riješiti u nekoliko koraka, a Andrea Karr za msn.com opisuje kako…

1. Piling

Ako imate suhu kožu, nježno odstranite mrtve ćelije rukavicama za piling ili pilingom. Isperite tušem i tako će koža opet postati mekša zbog topline vode i vlažnosti. Vrlo jednostavno  piling možete da napravite i  kod kuće. U ¼ čaše šećera stavite po kašiku maslinovog i kokosovog ulja. Dobro promiješajte i nanesite na kožu.

2. Pinceta

Dok je koža još meka, odmah nakon tuširanja pregledajte noge i bikini zonu. Ako pronađete koju dlaku koja urasta, polako je izvucite pincetom, ali nemojte čupati jer ćete opet rizikovati da napravite ranicu. Svakako probajte da se oduprete kopanju po dlačici jer je to najgore što možete učiniti, a i produžit ćete vrijeme zarastanja.

3. Krema za akne

Sastojci mnogih krema za akne idealni su za mazanje oštećenja na koži koje su uzrokovale urasle dlačice. Glavni razlog za ovaj potez je što takve kreme smanjuju otok koji nastaje kad dlačica uraste. Birajte kremu koja ima salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid. Mažite dvaput dnevno kroz nekoliko dana i dlačica bi trebalo da izraste na površinu.

4. Vlažite kožu

Kupite losion za tijelo koji sadrži alfahidroksi kiseline (dolaze iz voćnih šećera i mlijeka) i obilno mažite. Tako ćete izbjeći nakupljanje mrtvih ćelija kože, pa će dlačice lakše izbijati na površinu.

5. Napravite pauzu sa brijanjem

Najlakši korak je da jednostavno ne brijete noge i bikini zonu nekoliko dana, odnosno ne preduzimate ništa. U tih nekoliko dana, otoci i iritacija će splasnuti. Kad se sljedeći put budete brijali, obavezno koristite novi brijač…

(tportal)