Ne posežite za jakim lijekovima za bolove svaki put kada osjetite pritisak u glavi. Iako su lijekovi sigurno rješenje, pokušajte to da riješite na drugačiji način.

Svaki dom ima sljedeće potrebne sastojke, a i vrlo je jednostavno za napraviti. Svakako, stalna upotreba lijekova može dugoročno štetiti, pa to treba prevenirati.

Potrebno vam je:

  • gaza
  • dvije kašičice soli
  • 250 ml vode

Način upotrebe:

Savijte gazu osam puta tako da dobijete komad tkaknine veličine vašeg čela. Rastvorite dvije kašičice soli u toploj vodi, temperature od šezdeset do sedamdeset stepeni i dobit ćete osmoprocentni rastvor.

Operite čelo, uši i vrat toplom vodom, natopite gazu rastvorom, iscijedite višak, pa zatim nanesite na čelo, uši i vrat. Bolje je da ležite dok rastvor ne krene da djeluje i bol ne popusti, kako prenosi “Healthy Food House”.

Brzo ćete osjetiti olakšanje, ali lezite punih dvadeset minuta sa oblogom, pa nakon toga isperite čelo, uši i vrat.

Glavobolju često izaziva hrana koju unosite u organizam, poput sokova, alkohola i različitih prerađevina. Visok unos soli u organizam često izaziva povišen krvni pritisak i oticanje, ali obloge sa rastvorom soli imaju suprotan efekt. One stimulišu eliminaciju viška tečnosti iz organizam.