Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je na jugu i istoku zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 8 stupnjeva, Bjelašnica 9, Livno 10, Drvar 11, Bugojno, Jajce, Prijedor i Sanski Most 12, Banja Luka, Ivan Sedlo, Tuzla i Zenica 13, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Sarajevo, Stolac i Zvornik 14, Bihać, Grude i Široki Brijeg 15, Trebinje 19, Neum 20, Mostar 21 stupanj. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajni pljusak. Tokom dana, na jugu postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 24 stupnja.