Aviokompanija “FlyBosnia” objavila je da 24. septembra 2019. godine počinje letjeti iz Sarajeva do Londona.

Karte već od danas možete kupiti na www.flybosnia.ba. Promotivne karte se prodaju po simboličnoj cijeni od jedanaest eura.

“FlyBosnia” će letove imati triput sedmično s planovima da se u narednih dvanaest mjeseci frenkvencija letova poveća na dnevni let odnosno letove sedam puta sedmično.

Letovi počinju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo 24. septembra 2019. i “Luton” aerodroma u Londonu. Putnici će putovati avionom “Airbus A319” nove generacije sa stotinu pedeset mjesta.

Ambasador Velike Britanije u BiH, Matthew Field, poručio je nakon razgovora sa generalnim direktorom aviokompanije “FlyBosnia” – Tarikom Bilalbegovićem da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

“Sarajevo je neotkriveni turistički dragulj Europe, poslovni most između Istoka i Zapada i sa dvadeset tri posto godišnjeg rasta u sektoru turizma direktno stvara nova radna mjesta u BiH”, poručuju iz ove aviokompanije.

“Sjajna je vijest povezivanje Sarajeva i Londona, tim prije što to čini domaća kompanija. Za Sarajevo je izuzetno važno da gradi odnose i veze sa istinskim metropolama. Očekujem da će ovakav potez imati direktne pozitivne ekonomske posljedice po Sarajevo i BiH. Čestitam upravi i želim im uspjeh”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“FlyBosnia” trenutno leti za Rijad, Jeddu, Bahrain i Kuwait, dok se u naredna tri mjeseca uz London očekuje otvaranje redovnih linija za Rim i Pariz.

“FlyBosnia” je već prevezla 20.000 putnika u BiH, a za iduću godinu planira 100.000 putnika koji direktno proizvode ekonomski podsticaj razvoju ekonomije kroz potrošnju i povezani PDV. Posade avikompanije uglavnom čine državljani BiH koji su se vratili da rade u svojoj državi i to je jedan od njenih glavnih ekonomskih pokretača razvoja.

“Letovi ka Londonu uspostavljaju se dvanaest godina od odustajanja aviokompanije “British Airways”. Prve dvije karte na letu za London je – tokom augusta – rezervisalo dvoje uposlenika ‘Sberbank BH'”, saopćili su.

Izvor: klix