Jutros je u Bosni i Hercegovini uglavnom umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Na jugoistoku Hercegovine su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 13, Sokolac 15, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno 18, Grude, Sarajevo i Zenica 19, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 20, Bihać i Gradačac 21, Brčko 22, Bijeljina 23, Trebinje 25, Mostar i Neum 26°C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren; u Bosni sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini vjetar prijepodne umjeren jugozapadni, a poslijepodne umjerena bura. Dnevne temperature od 26 do 33, na jugu do 36°C.

U Sarajevu umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna tempratura oko 31°C.