“Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine, praćene jakim udarima vjetra i gradom. U Hercegovini će vjetar prijepodne biti umjeren jugozapadni, a poslijepodne umjerena bura. Dnevne temperature od 26 do 33, na jugu do 36 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Drugog dana vikenda preovladavat će umjereno ili pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevna temperatura od 27 do 33; na jugu do 36 stepeni.

Umjereno ili pretežno oblačno vrijeme preovladavat će u ponedjeljak. Poslijepodne ili u večernjim satima, u većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna temperatura od 27 do 33; na jugu do 36 stepeni.

U utorak će preovladavati umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslijepodne, naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini se pljuskovi sa grmljavinom očekuju na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna temperatura od 27 do 33; na jugu do 36 stepeni.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme očekuje se i u srijedu. Poslijepodne, naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna temperatura od 28 do 34; na jugu do 36 stepeni.