Šesnaestogodišnjak R. E. i dvadesetčetverogodišnji Ž. B. povrijeđeni su u dvjema saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u srijedu, oko 16.30 sati, u općinama Vogošća i Novi Grad.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), maloljetni R. E. zadobio je teške tjelesne povrede kada ga je udarilo teretno vozilo kojim je upravljao Ž. G. (1993) u Igmanskoj ulici. Povrijeđeni pješak je zadržan na liječenju, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

U drugoj nesreći koja se dogodila u ulici Adema Buće, pješak je teško povrijeđen kada se teretno vozilo s prikolicom, kojim je upravljao A. S. (1979), kretalo unazad. Povrijeđenom je pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a zbog težine povreda prebačen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je zadržan na liječenju.

O nesrećama je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage rade na dokumentovanju saobraćajnih nesreća.