U sarajevskom naselju Stup, u noći sa ponedjeljka na utorak, došlo je do pucanja potpornog zida i odrona zemlje na mjestu budućeg stambeno-poslovnog kompleksa “Bulevar”.

Odron i podrhtavanje tla uznemirilo je stanare zgrade koja se nalazi na samo nekoliko metara udaljenosti.

“Sinoć oko 3.00 sata je došlo do odrona i pucanja, te podrhavatanja tla jer se odronila jama koju su kopali. Pao je potporni zid, morali smo pobjeći sa djecom iz zgrade jer nismo znali šta se dešava”, kazao je jedan od zabrinutih stanara, piše “Klix.ba”.

Odmah jutros je pozvana policija i inspekcija koja bi trebala utvrditi da li je sve rađeno prema pravilima, a nakon toga se stanari nadaju da će problem biti riješen.

“Klix.ba” saznaje i da se stanari plaše da bi se njihova zgrada mogla urušiti jer bageri kopaju jamu na samo pet metara od stambenog objekta koji je useljen.

Treba podsjetiti da je 1. marta ove godine na istom mjestu, zbog nemara investitora odnosno izvođača radova, došlo do potkopavanja potisne vodovodne cijevi Bačevo – Mojmilo, a koja je usljed nestabilnosti pala.

Tada su iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” skrenuli pažnju nadležnoj inspekciji da poduzmu aktivnosti i spriječe moguću havariju usljed prevelikog pritiska zbog nasipa na mjestu ispod kojeg prolaze cijevi.

Izvor: klix