Udruženje “Ruku na srce” treći put ove godine organizuje akciju “Opremimo djecu za školu” kojoj je cilj prikupljanje školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Iz ovog udruženja pozivaju sve sugrađane da se odazovu akciji i pomognu im da djeci požele sretan početak nove školske godine, opreme njihove školske torbe i vrate osmijeh na njihova lica, ali i lica njihovih roditelja.

“Možda baš vaša donacija bude motivacija za nečiji bolji uspjeh u novoj školskoj godini”, poručuju iz Udruženja “Ruku na srce”.

Sve donacije školskog pribora (sveske, olovke, bojice, pernice i sve što bi moglo stati u jednu školsku torbu), kao i školskih knjiga, možete predati u prostorije Udruženja “Ruku na srce”, čija je adresa Esada Pašalića 8 (Dobrinja), subotom u periodu od 10.00 do 12.00 sati.

Sve novčane donacije možete uplatiti na žiroračun: 1990490056036171 (“Sparkasse banka”, sa naznakom: Za akciju “Opremimo djecu za školu”).

Rok za prikupljanje donacija je 7. septembar 2019. godine. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Udruženje “Ruku na srce” putem zvanične veb-stranice, putem društvenih mreža, e-maila rukunasrce@gmail.com ili na broj telefona +387 60 304 41 62.