Automobil Škoda Fabia, sive boje, korišten prilikom jučerašnje pljačke “Raiffeisen banke” na Grbavici, pronađen je na Trebeviću, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (МUP KS).

Policijska uprava iz Novog Sarajeva je jučer u 10:05 sati obaviještena da su dvije nepoznate osobe u Zagrebačkoj ulici, na Grbavici, izvršili krivično djelo “Razbojništvo” nad uposlenicima u prostorijama “Raiffeisen banke”.

Pročitajte i: Na Grbavici opljačkana “Raiffeisen banka”

“Tom prilikom, maskirana N.N. lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim su se putničkim motornim vozilom, Škodom Fabijom, udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana – u 11:25 sati – na lokalitetu Trebevića, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU su pronašli vozilo korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela “Razbojništvo”.

“Izvršenim provjerama, utvrđeno je da je predmetno vozilo s 2. na 3. juni 2019. godine otuđeno iz ulice Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo. Nakon završenih uviđajnih radnji, putničko motorno vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca”, stoji u saopćenju MUP-a KS.