Prekide parova koji su nam bliski često komentiramo, no zapravo se sve svodi na to da ne znamo što se zapravo događa u nečija četiri zida i šta je dovelo do prekida veze. Ovo su neki od najčešćih razloga zbog kojih dolazi do prekida veze ili braka.

Nedostatak komunikacije

Partneru trebate govoriti i dobre i loše stvari, ono što cijenite kod njega, ali isto tako i ono što vas ljuti. Neizrečene emocije, pogotovo one negativne, mogu stvoriti probleme kad o njima ne razgovarate. Također, nedostatak intime može uzrokovati kraj, pogotovo ako prijateljima govorite o svojim problemima, a svom partneru ne.

Neiskazivanje ljubavi i naklonosti

U svakoj vezi dolazi do razdoblja monotonije, to ne mora nužno biti dosada nego ste oboje opušteniji. No, romantika ipak ne bi trebala imati rok trajanja; nemojte uzimati zdravo za gotovo vezu koju imate, nego s vremena na vrijeme vratite se na onaj početak veze kad ste jedno drugo pokušavali impresionirati.

Nedostatak razumijevanja

Kada više niste tu jedno za drugo, kada prestanete raditi male, ali tako važne stvari koje ovaj život čine ljepšim… Iskren osmijeh, dodir pun ljubavi, lijepa riječ – kada pokažete nekome da ne mora biti sam. Veze završavaju kada praznina između vas i vašeg partnera postane toliko velika da imate osjećaj da ste sami. Veze završavaju kada prestanete nedostajati jedno drugom jer vam više fali vaša neovisnost.

Izbjegavanje ranjivosti

Kada ne pokazujete svom partneru pravo lice, svoje strahove, nesigurnosti i svoje ožiljke. Veza završava kada vaš partner zna samo jednu vašu stranu, kada mu ne date da vidi onaj nježniji, osjetljiviji dio vas… onaj dio koji nikome ne pokazujete. Veze završavaju kada se bojite pokazati mu koliko ga trebate i da ne možete zamisliti svoj život bez njega. Završavaju kada ego postane snažniji i važniji od vašeg srca.

Neke veze završavaju jer su teške, ali veze ne bi ni trebale biti jednostavne ili savršene. To su možda naša očekivanja i možda je upravo to ono što ih u konačnici uništava, piše Radiosarajevo.ba.