Oko 4.000 učenika šestih razreda iz 66 osnovnih škola Kantona Sarajevo je sa nastavnicima, u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa, naučilo osnove zimskog sporta i uspješno završilo “Školu skijanja“.

Od 4. februara do 15. marta, studenti Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu bili su podrška realizaciji programa kao asistenti nastavnicima prilikom obuke učenika.

Učenicima je osigurana oprema za skijanje, prijevoz, kao i korištenje liftova i vertikalnog transporta u saradnji s Kantonalnim javnim preduzećem “ZOI’84“.

“Na sarajevskim planinama Igman – Malo polje i Bjelašnica – Babin Do je svaki dan boravilo oko 800 učenika, koji su imali priliku sklopiti i nova prijateljstva”, saopćeno je iz Press-službe KS.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS uputilo je čestitke učenicima na uspješno savladanim prvim skijaškim koracima, uz zahvalnost školama, nastavnicima, studentima i svim učesnicima koji su pružili podršku u realizaciji “Škole skijanja“.

FENA