Radovi na rekonstrukciji bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja počeli su prije 15 godina. Nažalost, bazen još nije u upotrebi. Kako nam je kazao Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju KS, u toku je posljednja faza rekonstrukcije bazena.

– Trenutno se radi na postavljanju keramike unutar bazenske školjke. Do završetka radova i stavljanja bazena u upotrebu, neophodno je završiti isporuku tehnike i takmičarske opreme i postaviti je. Montaža ove opreme zahtijeva i određene građevinske radove – objasnio je Hulusić.

Dodao je da su sva ugovorom predviđena sredstva za završetak radova obezbijeđena, te se može reći da je finansijska konstrukcija zaokružena. Hulusić naglašava kako se radovi posljednje faze odvijaju predviđenim tokom.

Bazen će biti stavljen u upotrebu prije početka slijedeće akademske godine –istakao je Hulusić.

Prije 15 godina početna sredstva za rekonstrukciju bazena su obezbijedili Ministarstvo kulture i sporta FBiH 200.000 KM, Ministarstvo kulture i sporta KS 1.100.000 KM i Općina Centar 200.000 KM.

Završna faza rekonstrukcije bazena je počela krajem januara 2018. Radove završne faze finansira Vlada KS, gdje su u budžetu 2016. osigurali 1.700.000 KM, a u budžetu 2018. 1.286.000 KM.

Izvor: oslobodjenje