Hvatanjem razbojnika s Grbavice, sarajevski policajci su za kratko vrijeme uspješno rasvijetlili pljačku poslovnice Raiffeisen banke na Alipašinom Polju, te dvije poslovnice Lutrije BiH.

Tako su pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo jučer u 20:40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića uhapsili Č. S. (34), nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio više razbojništava, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

On se dovodi u vezu s izvršenjem razbojništva u poslovnici Raiffeisen banke u ulici Trg međunarodnog prijateljstva koje se desilo 19. decembra, te upadom u poslovnicu Lutrije BiH u ulica Trg nezavisnosti 12. decembra, te pljačkom u poslovnici “Lutrije BiH – Automat club” u ulici Gradačačka, 18. decembra ove godine.

Prilikom pretresa Č. S. pronađen je i oduzet novac za koji se sumnja da potječe iz ovih krivičnih djela. Također, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi ova osoba u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti dva plastična pištolja, dvije jakne i par rukavica.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Izvor: avaz